Hizmetler

21 Mart 2019 Perşembe

Asansörüm Aşağı Düştü Ne Yapmalıyım?

 Asansör 

İlerleyen teknoloji ile beraber artık insanlar pek çok farklı çalışmayı ve işlemi daha öncesinde olmadığı kadar kolay bir hale gelmeye başladı. İnsanlar da artık bu durumu tam olarak bildikleri için de onlara sunulan en yeni çalışmaları takip ediyorlar. Var olan gelişmeler ile beraber de birbirinden farklı yenilikler rahatlıkla kullanılabiliyor. Asansörler de en fazla hakkında inceleme yapılan konulardan biri de asansörüm aşağı düştü ne yapmalıyım oluyor. Öyle ki pek çok kişi asansöre bindikleri zaman düşmesinden korkarlar. Bundan dolayı da insanların bir kısmı asansöre binmekten ciddi anlamda korkuyor. Gerçekte ise asansörlerin doğru kullanılması sonucunda herhangi bir sorun meydana gelmeyecektir.

 Asansörler Neden Düşer?

İnsanların asansörüm aşağı düştü ne yapmalıyım sorusuna cevap almadan önce asansörlerin neden düşebileceklerini bilmek gerekmektedir. Böylelikle asansör kazalarının önüne oldukça ciddi anlamda geçilmiş olacaktır. Bilindiği üzere asansörler halatlar mekanik sistem yardımı ile yukarı aşağı hareket etmektedir. Kimi zaman meydana gelmekte olan sorunlardan ötürü asansör kabini boşluktan aşağıya doğru düşecektir. Asansörlerde sorun olmasındaki en büyük etkenlerden biri, mekanik aksamların aşınmasıdır. İlk başlarda bu aşınma çok ciddi oranlarda olmasa da ilerleyen dönemlerde yükselecektir. Halatların kopması sonucunda ise asansörün kabini hızlı bir şekilde aşağıya düşecektir. İnsanların bir kısmı asansörlerde tek bir halat olduğunu düşünmektedir. Gerçekte ise asansörlerde iki adet halat bulunmaktadır.

 Asansör Aşağı Düştümü Ne Olur?

Bu halatlardan bir tanesi kopsa dahi diğer halat rahatlıkla asansörün kullanılmasını sağlayacaktır. Fakat tek halat ile yapılacak olan kullanım çok fazla sağlıklı olmayacaktır. Dolayısıyla bir halatın koptuğunun tespit edilmesi sonrasında ise zaman kaybedilmeden gerekli çalışmaların eksiksiz olarak yapılabilmesi önemlidir. Böylelikle asansörüm aşağı düştü ne yapmalıyım sorusunun sorulmasına da gerek olmayacaktır. Asansörün içerisinde iken asansörün düşmesi durumunda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, sakin olmaktır. Çünkü yaşanacak olan panik ile kişi kendini psikolojik olarak zor durumda bırakacaktır. Birçok kişi asansör düşmeye başladığında zıplamanın doğru olduğunu düşünürler. Gerçekte ise asansörün düşmesi sırasında zıplamak zemin ile olan bağlantının kesilmesine neden olur.

 Asansör Aşağı Düşerse Ne Yapmalıyız?

Bunun sonucu olarak da beklenmedik bir şekilde yeniden zemine düşülmesine neden olacaktır. Yani asansörüm aşağı düştü ne yapmalıyım sorusunun cevabı kesinlikle zıplamak olmayacaktır. Asansör düşerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kişinin asansörün düşmesi esnasında ciddi anlamda zarar göreceğidir. Çünkü aşağıya düşüş sırasında kişinin ankara asansör bakımı kütlesinin 10 katından fazla bir ağırlık vücuda verilir ve kolun ya da bacağın kırılmasına neden olabilir. Asansör düşmesi meydana geldiği zaman kişiler dik durmaktansa sırt üstü yatılması gerekmektedir. Asansörün içerisi yatılamayacak kadar dolu ise diz çökülmeli veya oturma olasılığı varsa yere oturmalıdır. Asansörlerde yaşanabilecek olan sorunların önüne geçilmesi adına düzenli olarak bakımların yapılması önemlidir. İnsanlar http://www.anilasansor.com üzerinden konusunda deneyimli kişiler ile iletişime geçerek asansörlerini güvenle kullanabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder