Hizmetler

20 Nisan 2018 Cuma

Araç Asansörü

Özellikle büyük şehirlerde yaşanmakta olan sorunların başında çok fazla sayıda araç sahibi insan olması gelmekte. Onlarca farklı marka ve modeldeki araçlar için yeterli oranlardaki otoparkları bulmak ise ne yazık ki pek de mümkün olamıyor. Bunun sonucunda ise gerek kamu gerekse özel binalarda araçların dikkatli bir şekilde park edilmesi adına oldukça etkili araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmaların sonrasında insanların karşılarına birçok farklı tarzda seçenek çıkıyor olsa da bunların her biri ne yazık ki istekleri karşılama bakımından yeterli olmuyordu. Şimdilerde ise bu konuda oldukça etkili değişimler kendini göstermeye başladı. Araç asansörü seçeneği de insanların hakkında en fazla araştırma yaptıkları konular arasında kendine yer buluyor.

Çok fazla aracın içerisinde yer alması gereken otoparklarda ankara asansör bakımı kullanımı oldukça ciddi oranlarda artış göstermeye başlamış durumda. Bu isteklerin artış göstermesi ile beraber ise artık ihtiyaçların en etkili şekilde giderilmesi adına birbirinden farklı tarzlarda araç asansörleri ortaya çıkartılmaya başlamış durumda. Dolayısıyla bunlar arasından istekleri en etkili şekilde verebilecek olan asansörleri seçmek ve bunları kullanmak adına öncelikli olarak araç asansörlerinin ne işe yaradığını net olarak bilmek gerekmekte. Aksi durumda yani bilinçsiz bir şekilde yapılacak olan seçimler ile beraber araç asansörleri yüksek performans ile çalışmayacaktır. Bu tarz durumların önüne geçilmesi adına konusunda deneyimli olan isimler ile çalışmak çok büyük bir öneme sahip olacaktır.

Günümüzde genel olarak binalarda otopark için yeterli alanların olmaması, araç sahiplerinin en fazla şikayet ettikleri konuların başında gelmekte. Böyle olunca binaların bodrum katları ya da üst katlar otopark için kullanılmaya başlamış durumda. Bu alanların araçlar için kullanılabilmesi adına ise araç asansörüne ihtiyaç duyulmaktadır. Aksi durumda araçların aşağı ya da yukarıya gitmesi ne yazık ki mümkün olmuyordu. Ancak araç asansörü ile beraber artık bu durumda oldukça etkili çözümler elde edilmiş olmaktadır. Bu asansörlerin klasik tarzdaki asansörlerden en büyük farkı, aynı yük asansörlerinde olduğu gibi oldukça fazla ağırlığa sahip olan araçları çok rahat bir şekilde taşıyabilmesidir. Böylece araç sahipleri akıllarında bir soru işareti kalmadan diledikleri gibi araçlarını otoparka taşıma olanağına erişmiş olacaktır.

Kullanılmakta olan araç asansörü, 2000 kilo ve 3000 kilo üzerindeki ağırlıktaki araçlar için ideal olan asansörler arasında kendine yer bulmaktadır. Bu tarz asansörlerde yer almakta olan kapılar ya tam otomatiktir ya da çarpma kapı olarak adlandırılmış olan yarı otomatik kapılardır. Kimi araç asansörlerinde ise iç kabin kapısı kullanılmaz. Araç asansörleri ile alakalı dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de yapılacak olan asansörün asansör yönetmeliği kapsamında nasıl yer aldığıdır. Kapalı kabin şeklinde tasarlanmış olan asansörlerde kabin kapısı zorunlu tutulmaktadır. Yarı açık platformlarda ise imalat sırasında makine emniyet yönetmeliğine göre çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder