Hizmetler

2 Mayıs 2018 Çarşamba

Engelli Asansörü

Engelli Asansörü


Asansörler günümüzde kullanımı ciddi oranlarda artış göstermekte olan teknolojik yenilikler arasında kendine yer bulmakta. Böyle olunca da geçmiş dönemlerin aksine artık pek çok farklı isteği yerine getirmek adına asansörler hazırlanıyor ve insanların kullanımına sunuluyor. Böyle olunca da pek çok apartman ya da kuruluşta insan ve eşya taşınması adına asansör kullanımına ağırlık veriliyor. Engellilerin yaşamlarını çok daha iyi bir şekilde idame ettirebilmesi adına önemli olan şeylerin başında onların isteklerini yerine getirmek gelmektedir. Engelli asansörü de son dönemlerin hakkında en fazla konuşulan konuları arasında kendine yer bulmaya devam ediyor. Özellikle şimdilerde yasaların da ortaya koymuş olduğu teşvikler ile beraber engelli asansörü kullanımı geçmiş dönemlere nazaran ciddi oranlarda artış göstermeye başladı.

Engelli Asansörünün Önemi


Şimdilerde birçok farklı mekanda farklı çeşitlerdeki engelli asansörü çeşitleri incelenerek bunlar arasından seçimler kolaylıkla yapılabiliyor. Başta sosyal mekanlar olmak üzere özel mülkler, hastaneler, okullar ve bunlar gibi birçok farklı yerde engelli olan insanların yaşamlarının kolaylaştırılması adına oldukça büyük bir öneme sahiptir. Genel olarak engelli asansörleri binaların merdiven tiplerine ve fiziki yapılarına bağlı olarak değişimler göstermektedir. Dolayısıyla bu tarz asansörler seçilmeden önce gerekli olan araştırmaların dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi durumda yapılacak olan seçim ne yazık ki istekleri karşılama bakımından ciddi oranda yetersiz olacaktır.

Birçok kişi için engelli asansörü denildiğinde öncelikli olarak akıllarına platform tip merdiven asansörleri gelmektedir. Bu tip asansörler gerek iç gerekse dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Platform tipteki asansör modelleri her türlü merdiven tipinde rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Sistem, merdiven boyunca döşenmiş ola rayların üzerinde ilerleyerek çalışmaktadır. Oldukça şık ve estetik bir tasarıma sahip olduğu için kullanımı esnasında binalarda görüntü kirliliğine neden olmayacaktır. Kullanım dışında platform kapalı duracağı için merdivenlerin üzerinde gereksiz yere yer işgal edimi gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır. Koltuk tipi engelli asansörleri düz ve dönüşlü merdivenlerde rahatlıkla uygulanabilmektedir. Bu ankara asansör bakımı da gerek iç gerekse dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabiliyor olsa da tekerlekli sandalyeden asansör koltuğuna transfer işlemi olması gerektiği için daha çok konutlarda ve özel kuruluşlarda tercih edilebilmektedir.

Kullanılacak olan bu engelli asansörü içerisinde buton yerine joystick kullanılmaktadır. Böylece gerek tekerlekli sandalye kullananlar gerekse yürüme güçlüğü çekenler diledikleri gibi bu asansörü kullanabilmektedir. Dikey tipteki engelli asansör modeli ise kuyu işlemine gerek kalmadan iç ve dış mekanlarda rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Başta bina girişleri olmak üzere bina içlerinde yer alan kısa merdivenlerin yan taraflarında da isteğe bağlı olarak kullanılabilmektedir. Bu asansör başta olmak üzere her engelli asansöründe kullanıcıların güvenli bir şekilde istedikleri gibi ulaşımlarının sağlanması adına gerekli olan her türlü emniyet tedbiri özel olarak düşünüldüğü için asansörler akıllarda soru işaretleri oluşmadan kullanılabilmektedir.

[caption id="attachment_5152" align="alignnone" width="657"]ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör,asansör, asansör bakım firmaları,asansör bakımı,niğde asansör firmaları,engelli asansörü ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör,asansör, asansör bakım firmaları,asansör bakımı,niğde asansör firmaları,engelli asansörü[/caption]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder