Hizmetler

2 Mayıs 2018 Çarşamba

Hidrolik Yük Asansörü

Hidrolik Yük Asansörü


Asansörler söz konusu olduğu zaman insanların büyük bir kısmının aklına öncelikli olarak gelen şeylerden bir tanesi, asansörlerin yalnızca insan taşıma konusunda işe yaradığı oluyordu. Ancak çok eski zamanlardan itibaren asansörler yük taşıma adına oldukça etkili bir şekilde kullanılmaktaydı. Şimdilerde de bu etki hiçbir şekilde azalmadan kullanılmaya devam etmekte. Hidrolik yük asansörleri de oldukça uzun süredir kullanılmakta olan asansör türleri arasında kendine yer bulmaya devam ediyor. Genel itibari ile depo, otopark, fabrika gibi yerlerde ağır eşyaların bir yerlere çıkartılıp indirilmesi oldukça büyük sorun teşkil edebilmektedir. Bunların insan gücü ile gerçekleştirilmesi çok zorlu bir süreç olacaktır. Böylesi durumlarda ise devreye hidrolik yük asansörleri girmektedir.

Prensip olarak tarihi oldukça eskilere dayanan hidrolik yük asansörü içerisinde geçmiş dönemlerde sıvı kullanılmış olsa da daha sonrasında yağ kullanılmaya başlamıştır. Seyir mesafesinin fazla olmadığı orta yükseklikteki binalarda tercih edilmekte ve birbirinden farklı çözümleri ortaya koyması ile büyük bir sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir. Hidrolik yük asansörleri 240 kilodan 4000 kiloya kadar ağırlık taşıma özelliğine sahiptir. Asansörün seyrin sessiz ve konforlu olmasından ötürü pek çok farklı yerde kolaylıkla kullanılabilir. Hidrolik yük asansörü, hidrolik üniteden var olan elektrik akımının yardımı ile pistona geçecek olan yağın pistonlarda hareketlendirilmesi ile çalışmaktadır. Şimdilerde asansörlerin tank yağ kapasitelerine ve pistonlarına göre farklı alternatiflerde piston tipleri bulunmaktadır.

Hidrolik Yük Asansörü Çalışma Prensibi


Hidrolik yük asansörleri 1/1 tahrikle direkt çalıştırılabileceği gibi isteğe bağlı olarak 2/1 tahrikle endirekt hat olarak da çalıştırılabilmektedir. Bu tarz asansörlerde elektriğin kesilmesi durumunda katların arasında kalma gibi bir durum söz konusu olmaz. Hidrolik yük asansörü kendini en yakın kata getirecek olan sistem ile özel olarak donatılmıştır. Yük asansörünün en büyük avantajlarının başında, oldukça düşük malzeme maliyetleri ve bakım ücretleri gelmektedir. Bununla beraber kullanılmış olduğu alanda çok daha etkin bir şekilde kullanılabilir bir alan ortaya koyulmuş olacaktır. Ayrıca hidrolik yük asansörlerinde makine dairesi yeri serbest bir şekilde seçilebilmektedir.

Binaya gelecek olan yükün taban kısma iletilmesi ve statik hesaplardaki kolaylıkla da yine hidrolik yük asansörü özellikleri içerisinde kendine yer bulmaktadır. Birçok işletme aynı anda çok ağır yükleri taşımak için ne tarz bir asansör seçmesi gerektiğini bilemezken, hidrolik yük asansörü onlara istediklerini tam anlamıyla vermeyi hedeflemektedir. Çünkü bu asansör türü ile oldukça fazla yükün aynı anda taşınması mümkün olmaktadır. Aşağı inişlerde masrafsız çalışma özelliğinin yanı sıra hassas kat ayarı ve otomatik seviyeleme ile asansörlerdeki en yüksek performans ile kullanım işlemi yerine getirilmiş olacaktır. Günümüzde pek çok farklı alanda kullanılmakta olan hidrolik yük asansörleri ile beraber geçmiş dönemlerden itibaren pek çok farklı bina ve alanda bu tarz asansörler rahatlıkla kullanılmaya devam etmektedir.

[caption id="attachment_5142" align="alignnone" width="347"]ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör,asansör, asansör bakım firmaları,asansör bakımı,niğde asansör firmaları,hidrolik yük asansörü ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör,asansör, asansör bakım firmaları,asansör bakımı,niğde asansör firmaları,hidrolik yük asansörü[/caption]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder