Hizmetler

19 Şubat 2019 Salı

Makine Daireli Asansörler

Makina dairesi özelliği


Asansör makine dairesi, asansör kuyusu ile birlikte asansöre ait mekânın bir parçasıdır, asansör kuyu üstünde inşa edilmektedir. Asansör makinesi, motoru, kumanda panosu ve asansöre ait teçhizatının içinde bulunduğu mekânı, kurulmuş olan bu tesisatın sağlık bir şekilde çalışmasını sağlayacak standartlara ve yönetmeliğe uygun ölçülerde ve görevli harici giriş önlenecek şekilde yapılmalıdır.

Makine Daireli Asansörde Güvenlik
Asansör makine dairesi alanı, asansörün sayısı, hızı ve beyan yüküne göre dizayn edilmesi standartlar ve yönetmelik gereği zorunlu bir uygulamadır.  Bu alan dış etkenlerden korunmuş rutubetsiz, yeterli aydınlıkta (en az 200 lüx olarak aydınlatılmış) olmalıdır. Ayrıca iyi bir şekilde havalandırılmalıdır.  Ortam sıcaklığı  -5~+35 derece arasında korunabilen, ses ve titreşimleri önleyecek şekilde düzenlenmiş olması gerekir.

Asansör makine dairesindeki makine kısmının ankara asansör bakımı bulunduğu döşeme, (platform) asansörde çalışmalarında oluşabilecek darbe ve kuvvetlere dayanabilecek mukavemette olmalı, bu döşemeye kolayca çıkılabilmelidir. Yerden yüksekliği 500 mm’yi geçen makine kaidelerine çıkmak için metal korkuluklu merdiven yapılması şart olduğu gibi yönetmelik gereği zorunludur.

Asansör Makine Dairesi Nasıl Dizayn Edilmeli?


Asansör makine dairesinde teçhizatlar arasındaki geçiş yolları, makine dairesi girişleri standartlara ve yönetmeliğe uygun olmalı, giriş kapısı mini mum ölçü 1800x800 mm olarak dizayn edilmeli.Asansör makine dairelerinin boyutları, cihazlarda ve özellikle elektrik aksamında kolay ve güvenlik içinde çalışılmasına imkân verecek şekilde projelendirilmeli, özellikle çalışma alanları üstü yükseklik  2050 mm den daha az olamaz.

Asansör Makine Dairesinde Konumlandırmanın Önemi


Asansör kumanda panoları önünde serbest çalışmayı sağlayacak yatay bir alan oluşturulmalı, gerekli olan yerlerde hareketli parçaların bakım ve kontrolü için bakımın yapılacağı tarafta ve varsa elle kata getirme tertibatı için en az 500 mm x 600 m’lik bir serbest yatay alan bulunmalıdır.

Asansör Makine Dairesine Ulaşım


Asansör makine dairesine ulaşım geçiş yolları üstündeki serbest yükseklik en az 1800 mm daha düşük olmamalı, serbest alanlara geçiş yolları en az 500 mm ile 1000 mm genişliğinde olmalıdır.Asansör makine dairelerinde ağır parçaların sökülmesi ve taşınması için makine dairesi tavanına veya taşıyıcı putrellere bir veya birden fazla uygun şekilde yerleştirilmiş; üzerlerine taşıma kapasiteleri yazılmış taşıyıcı veya kanca monte edilmelidir.

[caption id="attachment_5092" align="alignnone" width="495"]makine daireli asansörler,ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör,asansör, asansör bakım firmaları,asansör bakımı,niğde asansör firmaları,asansör periyodik bakımı makine daireli asansörler,ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör,asansör, asansör bakım firmaları,asansör bakımı,niğde asansör firmaları,asansör periyodik bakımı[/caption]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder