Hizmetler

14 Mart 2019 Perşembe

Asansör Arızaları

Asansör Arızaları


Asansörlerin kullanımları yaygınlaşmaya başladıkça pek çok insan asansör arızaları konusunda daha fazla araştırma yapıyorlar. Bunun nedeni ise asansör arızalarının büyük bir kısmı beraberinde büyük sonuçlar getirebiliyor. Olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalmamak adına da bu arızaların üzerinde çok daha fazla duruyorlar. Buna bir de kişiler asansörün içerisindeyken asansörün arızalanması geldiğinde sorun daha da büyür. Öyle ki pek çok kişi asansör arızaları ile karşı karşıya kalmaktan korktuğu için asansörü kullanmak istemiyor. Gerçekte ise asansör arızalarının dikkatli şekilde giderilmesi ile beraber kullanılacak asansörlerde güven sorunu ortaya çıkmamış olacaktır. Asansörler ile alakalı yaşanmakta olan en büyük sorunlardan biri, asansörün sıklıkla sigortası atması ve hareket etmemesi oluyor.

Asansör Arızaları Sebepleri


Böylesi asansör arızaları meydana geldiği zaman sorun kontaktörde olacaktır. Parçanın kontakları ya da kendisi değiştirildiği takdirde sorun ortadan kalkacaktır. Asansörde stop arızası meydana geliyorsa, flexible kablosunda kopukluk olabilecektir. Bu durumda regülatörün üst makarası stop geçirmeyecektir. Stop kontakları ya da kopuk olan hat değiştirilerek sorun ortadan kaldırılmış olacaktır. Lirpomp çekildiği halde kabin hareket etmiyorsa, ankara asansör bakımı kapının tamponu ya da kilidin kolu değiştirildiği takdirde arıza giderilmiş olacaktır. Kimi asansörlerde ise meşgul lambası devamlı olarak yanmaktadır. Pek çok kişi bu durumun kendi kendine düzelebileceğini düşünebiliyorlar. Gerçekte ise var olan bu durum ile alakalı pek çok farklı etken olabilecektir. Konusunda deneyimli olan kişilerin yapacakları incelemeler ile beraber sorunun çözümü adına etkili sonuçları ortaya koyabilecektir.

Asansör Arızaları Tespiti


Meşgul lambasının devamlı yanması durumunda sigortalardan biri atmıştır ya da stop geçirmiyordur. Asansör arızaları incelendiği takdirde sorunun giderilmesi adına çalışmalar kısa sürelerde gerçekleştirilmiş olacaktır. Fakat bu durumda sorun çoğunlukla kabinin içerisinde ve üzerinde yer alan lambalar ile fan ya da kilit, lirpomp değiştirildiği takdirde sorun giderilmiş olacaktır. Asansörler genel olarak uzun süreler boyunca sorunsuzca kullanıma uygundur. Fakat asansörlerin yanlış ya da kapasitesinde çok daha fazla kullanımı durumunda asansörlerde meydana gelen arızalar küçük gibi görülse de oldukça büyük olabilecektir. Bu tarz olumsuz durumların önüne geçilmesi adına ise dikkat edilmesi gereken bazı olumsuz durumlar bulunmaktadır.

Asansör Arızaları Çözümü


İnsanların asansör arızaları ile karşı karşıya kalmasının engellenmesi adına üzerinde durulması gereken en önemli detayların başında, asansörlerin bakımlarının düzenli olarak yapılmasıdır. Özellikle asansörün belli bölümlerinin sıklıkla yağlanması gerekmektedir. Eğer ki bakımlar düzenli bir şekilde yapılırsa, sorunlar da minimize indirilmiş olacaktır. Asansör bakımlarının yapılması esnasında ise önemli olan şey konusunda deneyimli kişiler ile iletişime geçilmesi olacaktır. Şimdilerde ise insanlar http://www.anilasansor.com üzerinden yapacakları görüşmeler ile beraber asansörlerde meydana gelen sorunların çözülmesi çok daha kolay olacaktır. Bununla beraber sorunların ortaya çıkmasının engellenmesi ve asansörlerin uzun süreler boyunca kullanılması son derece başarılı olacak ve asansörler istenildiği gibi kullanılabilecektir.

[caption id="attachment_5325" align="alignnone" width="613"]Asansör Arıza,Ankara,Asansör,Arıza Tespit,Niğde Asansör,Asansör Asansör Arıza,Ankara,Asansör,Arıza Tespit,Niğde Asansör,Asansör[/caption]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder