Hizmetler

15 Mart 2019 Cuma

Yük Asansörü

Yük Asansörü


Katlar arasında yük ve eşyayı kolay bir şekilde taşımak isteyen kişiler, yük asansörü ile bu işlemi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştiriyor. Özellikle de inşaat sektörünün büyümeye başlaması ile beraber yüksek katlı binalar da oluşturulmaya başlamış oldu. Geçmiş dönemlere bakıldığı zaman binalar ile alakalı en önemli özellik, düşük kat sayılarına sahip olmaları oluyordu. Fakat ilerleyen zaman ile beraber bu konuda ciddi gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. Bu gelişmeler ışığında da pek çok marka, kendi isteklerini yerine getirecek tarzda asansörleri ortaya koyuyor. Pek çok kişi binaların yüksek katlı binalar ile asansörlerin arasında ilişki olmadığını düşünebiliyorlar.



Yük Asansörü Kullanım Alanları


Gerçekte ise yük asansörü ile inşaat sektörü arasında oldukça ciddi ilişkiler bulunuyor. Bilindiği üzere inşaat malzemeleri son derece ağır olabiliyor. Bunların ankara asansör bakımı yüksek katlara taşınması ise pek çok kişi için ciddi anlamda sorun yaratabiliyor. Yük asansörü sayesinde de artık malzemelerin ve yüklerin istenilen katlara çıkartılması son derece kolay oluyor. Ancak yük asansörü yalnızca inşaat sektörü içerisinde kullanılmıyor. Bununla beraber pek çok farklı sektördeki firmalar da bu asansörlerle diledikleri işlemleri yerine getirebiliyorlar.
Şimdilerde depo, fabrika ve mağaza gibi katların arasında eşya ve yük taşınması için pek çok kişi yük asansörünü kullanmayı tercih ediyorlar. Söz konusu yük asansörleri olduğu zaman insanların bir kısmının aklına öncelikli olarak klasik tarzdaki asansörler geliyor.

Yük Asansörü Çeşitleri


Asansörlerin ilk kullanıldığı zamanlarda kullanılan yük asansörleri gibi klasik bir yapıya sahip olduklarını düşünüyorlar. Gerçekte ise değişen teknoloji ile beraber bu konuda da etkili çalışmalar yapılmaya başladı. Böyle olunca da artık pek çok farklı çeşitteki yük asansörleri üretilmeye başlamış oldu. İnsanlar da var olan yük asansörleri içerisinden istediklerini rahatlıkla seçebiliyorlar. Yük asansörleri; seyir mesafesi, kuyu tipi tarzındaki kriterlere bağlı olarak motor tipi değişmektedir. Genel itibari ile elektrik motoru tahrikli ya da hidrolik tarzda üretilmektedir. Yük asansörlerinin temel kullanım amaçları ağır yük ve eşya taşımadır. Böyle olunca yük asansöründe kullanılacak parçalar da buna göre seçilmektedir.

Yük Asansörü Tasarım ve Projelendirilmesi


Makine-motor, kapı, kabin, hidrolik ünite gibi parçalar; ağır yüklerin taşınmasına uygun ve yüksek performanslı yük asansörü ortaya çıkması adına seçilir. Yük asansörü tasarlanıp projelendirilirken pek çok detayın üzerinde durulması gerekmektedir. Binanın kullanım amacı, tipi, bina trafik hesabı gibi pek çok teknik incelemelerin sonunda yük asansörü seçimi yapılacaktır. Fakat genel olarak 630 kg ve 22.000 kg arasındaki yük taşıma kapasitesinde asansörler seçilebilecektir. Seyir hızları ise 0,25 m/s ile 2,0 m/s arasında değişiklik gösterecektir. Bu asansörler ile alakalı bilgi sahibi olmayan kişiler, http://www.anilasansor.com içerisinde isteklerini yerine getirebilecek tarzdaki asansörleri inceleyebilirler. Sonrasında da buradaki yük asansörleri içerisinden kendilerine en uygun olanları seçip kullanabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder