Hizmetler

28 Mart 2019 Perşembe

 Asansör Kontrolünde Etiketler Nasıl Olur?

 Asansör Kontrolünde Etiketler?

 Yönetmelikler dahilinde yapılan gelişmeler ile beraber insanlar asansör kontrolünde etiketler nasıl olur sorusuna da yanıt aramaya başladılar. Bilindiği üzere önceki dönemlerde asansörlerin kontrolü sırasında etiket uygulaması yapılmıyordu. Bundan dolayı da insanlar bindikleri asansör ile alakalı bilgilere erişemiyorlardı. Bu durum da beraberinde farklı sonuçları getiriyordu. Bakımların düzenli olarak yapılmaması sonrasında asansörler çeşitli kazalar ortaya çıkıyordu. Ne yazık ki bu kazalarda sadece mal kayıpları olmuyordu. Aynı zamanda ne kadar istenmese de can kayıpları meydana gelebiliyordu. Daha sonrasında ise ortaya çıkmakta olan bu sorunların önüne geçilmesi adına gerekli adımlar atılmaya başladı. Bu adımların başında ise düzenli asansör kontrolü yapılması geliyor.
Asansör kontrolünün gerekli periyotlarda gerçekleştirilmemesi sonrasında yapılacak denetlemelerde ise farklı yaptırımlar uygulanmaktadır. Yaptırımlar ile karşılaşmak istemeyen kişiler ise asansör kontrolü konusuna çok fazla önem veriyorlar. Asansör, ankara asansör bakımı kontrol işlemi esnasında ise gerçekleştirilecek işlemlerin sonrasında etiketler ile bilgilendirme yapılmaktadır. Asansör kontrolünde etiketler nasıl olurla ilgili soruya alınacak cevaplar ile gerekli bilgilerin alınması sağlanmış olacaktır. Kırmızı renkli olan etiketler, testler sonucunda asansörün yüksek risk taşıdığı anlamına gelmektedir. Kırmızı renkli etiketin iliştirildiği asansörde tespit edilen uygunsuzlukların 30 gün süre içinde giderilmesi gerekmektedir. Asansördeki sorun giderilmezse 30 gün içinde asansörün kullanım dışı kalması adına belediyeye bildirim yapılacaktır. Sonucunda ise asansör mühürlenecek ve kullanıma kapatılacaktır.

Asansör Kontrolünde Etiketlerin Önemi

Kırmızı renkli etiketin olduğu asansörde takip kontrolü ve periyodik kontrol raporu ilgili idareye, asansörü monte edene ya da bina sorumlusuna iletildikten sonra 30 günlük süre bulunmaktadır. Takip kontrolünü, asansörün yıllık periyodik kontrolünü yapmakta olan uzman kontrol mühendisi görevlendirilir. Asansör kontrolünde etiketler nasıl olur denildiğinde insanların karşılarına çıkan diğer bir etiket ise sarı etikettir. Sarı etiketler kontrol mühendislerinin yapacakları denetimlerin sonrasında asansörün kusurlu seviyede risk oluşturduğu anlamına gelecektir. Var olan kusurların giderilmesi içinse 60 günlük süre tanınmaktadır. Kontrol esnasında belirtilmiş olan sorunların giderilmemesi durumunda ise asansör ile alakalı gerekli olan yaptırımlar gerçekleştirilecektir. Asansörün hafif kusurlu olduğunun belirlenmesi sonrasında ise mavi etiket kullanılmaktadır.
Yapılan test ve denetimlerin sonrasında hafif kusurlu etiketlerde yine takip kontrolü ve periyodik kontrol yapılmalıdır. Yapılacak olan işlemler bina sorumlusuna ya da asansörü monte eden firmaya veya onun yetkili servisine iletilmesi sonrasında on iki içinde yapılmalıdır. Asansör kontrolünde etiketler nasıl olur denildiği zaman var olan son etiket ise yeşil etikettir. Yeşil etikete sahip olan asansörlerde herhangi bir sorun yoktur. Tamamen risksiz olan bu asansörlerde insanlar güvenle seyahat edebilir. Düzenli bir şekilde asansör kontrolü yaptırmak isteyen kişiler, http://www.anilasansor.com ile iletişime geçebilirler. Konusunda tecrübeli kişilerin yapacakları incelemeler ile olabilecek sorunlar ile alakalı bilgiler elde edilecektir. Sorun olması halinde ise bunların giderilmesi adına gerekli çalışmalar yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder